Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Délkeleten forróság

null

Csütörtökön atöbbórás napsütés mellett északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon délutántól már előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél egyre inkább megélénkül. 27 és 35 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lehet forróság.

Pénteken északon és nyugaton már gyakran lesz erősen felhős az ég, máshol még sok napsütés várható. Eleinte csak északon és nyugaton, később szórványosan máshol is lehet zápor, zivatar. Az Alföldön 31-37, máshol 24-30 fok valószínű. Élénk marad a légmozgás.

Szombaton a gyakran erősen felhős égből most már országszerte várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok, felhőszakadások is várhatók. 19 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Vasárnap délutánig maradhat a borongós, csapadékos idő. Délután nyugat felől lassan csökken a felhőzet, kisüt a nap. Erős marad a szél. 21-26 fok valószínű mindössze.

Hétfőn sok napsütésre van kilátás kevés gomolyfelhővel. A szél lassan mérséklődik. 24 fok körüli értékeket mérhetünk, a kánikula egyelőre nem tér vissza.