Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Akár 35 fok!

null

Szerdán anapsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északkeleten alakul ki zápor, zivatar. Heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel. 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, csak elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Igazi strandidő lesz 29-36 fokos maximumokkal. Délen már forróság lehet. A déli szél csak néha élénkül meg.

Pénteken eleinte marad a napos, gomolyfelhős idő; majd délutántól, estétől délnyugat felől sokfelé alakul ki zápor, zivatar. Heves zivatarok is várhatók. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, zivatarok környezetében heves szélrohamok lehetnek! 32 fok körüli kánikula valószínű.

Szombaton ahajnali zivatarok után változóan felhős lesz az ég, és már csak elszórtan fordulnak elő záporok. Az erős északnyugati szél hűvösebb levegőt hoz: délután 22-27 fok valószínű.

Vasárnap marad a változóan felhős, mérsékelten meleg idő. Elszórtan zápor kialakulhat. Az északnyugati szél élénk marad. 24-25 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Cyclonerik)