Február 22. Csütörtök, Gerzson

Záporokkal, zivatarokkal és erős széllel érkezik a hidegfront

Előrejelzés
2023. április 01. 18:00
null

Vasárnap észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Néhol jégdara zápor is lehet. Az északi szél egyre inkább megerősödik, heves záporok, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Erős hidegfront érkezik. 11-16 fok lesz.

Hétfőn nyugaton és keleten csökken a felhőzet, többórás napsütésre számíthatunk. Az ország közepén azonban egy ún. összeáramlási zóna alakul ki, itt tartósan borongós, erősen felhős lesz az ég, és záporok, hózáporok is kialakulnak. Erős, olykor viharos lesz az északi szél. Reggel már néhol fagyhat, délután is csak 5-10 fok lesz.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd kelet felől erős felhősödés valószínű. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő vegyes csapadék (hó, havas eső, eső). Reggel már országos fagy lehet, délután is csak 7 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és szórványosan fordulhat elő eső, szitálás, a hegyekben havas eső. Marad a hűvös, reggel még gyengén fagyos idő. Délutánonként 6-12 fok ígérkezik.

(fotó: Cyclonerik)

esőfagytélieszáporhidegfrontzivatarhideglehűlésfagyostavaszszél