Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Nyugaton elered az eső

Előrejelzés
2023. április 12. 18:00
null

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és a Dunántúlon egyre többfelé várható eső, zápor. Kiadós mennyiségű eső is eshet. Nyugaton az északnyugati, máshol a délkeleti szél erősödhet meg. A csapadékos Nyugat-Dunántúlon 9-14, máshol 15-20 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken dél, délnyugat felől már sokfelé alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Délután dél felől csökken a felhőzet, előbukkanhat a nap. Nyugaton az északnyugati, máshol a déli szél erősödhet meg. Zivatarok környezetében viharos széllökések lesznek. Keleten 20, nyugaton 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton apár órás napsütés mellett délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A déli szél élénk marad. 6 és 16 fok között változik a csúcsérték.

Vasárnap délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, és itt szórványosan lehet zápor. Az ország északi, északkeleti felén ugyanakkor többórás napsütés valószínű. 12-19 fok várható.

Hétfőn változóan gomolyfelhős lesz az ég, elszórtan fordul elő zápor. Az északkeleti szél megélénkül. 15-20 fok közé melegszik a levegő.

(fotó: Kortyis Dávid)

esőzáporzivatarfrontesőstavasznaposfelhős