Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Jövő héten fagyos reggelek, hózáporok!

Előrejelzés
2023. március 24. 18:00
null

Szombaton erősen felhős, eleinte borult lesz az ég. Délelőtt még többfelé, délután inkább már csak délen és keleten számíthatunk esőre, záporra. Néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. Északnyugat felől csökken a felhőzet, és kisüt a nap. 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap areggeli párafoltok megszűnése után napos, fátyolfelhős lesz a délelőtt. Délután erős felhősödés kezdődik, és estétől, késő délutántól nyugat felől elered az eső. Élénk lesz a délies szél. 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn hajnalban, reggel még többfelé, majd főleg keleten alakul ki többfelé eső, zápor. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, de záporok, majd a hegyekben hózáporok előfordulnak. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A Bakony térségében 100-110 km/h-s széllökések is lehetnek! 7 fok köré esik vissza a hőmérséklet, markáns lehűlés várható.

Kedden felhőátvonulások várhatók elszórt záporokkal, hózáporokkal. Erős marad az északnyugati szél. Reggel -3 és +3, délután 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyveszély!

Szerdán erősen megnövekszik a felhőzet, ám csapadék csak kevés helyen fordul elő. Reggel szinte országos fagy lesz, délutánra 10 fok köré melegszik a levegő. A délnyugati szél nagy területen lesz erős.

(fotó: András Pintér Photography)

szelesviharosesőfagyzáporhidegfrontlehűlésfagyostavaszszélhózápor