Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Jelentős téli vihar toppant be Ontarioba

Előrejelzés
2023. március 09. 11:00
null

Bár Kanadában alapvetően nem ritka a havazás, és ha tél van, akkor aztán nagyon, azért amikor a tavasz már csak néhány lépésre van, akkor a nagy téli viharokkal már itt sem kell számolni. Legalábbis általában.

kép: CTV news

Most ez az alapvetés megdőlt, hiszen Ontario déli részére március 3-án heves havazással érkezett meg a tél, pontosabban egy újabb téli viharrendszer. Az intenzív havazásnak hála pedig közlekedési fennakadásokkal is számolni kellett.

A havazás intenzitását tekintve sem volt elhanyagolható, óránként 5 cm-rel gyarapodott a hómennyiség, miközben a vihar hozadékaként 60-70 km/h-ás széllel is számolni kellett, ez pedig hordta a havat az utakra és sínekre is.

Az autópályák és kisebb utak közlekedése is nehézkessé vált, de az intenzív havazás miatt a helyi repterek sem fogadtak járatokat, illetve nem is indítottak repülőket. A viharrendszer pedig egyelőre nem állt odébb, azaz újabb heves havazásokkal kell számolni. A hatóságok így arra kérik a lakosokat, hogy ha nem feltétlenül muszáj, akkor ne induljanak útnak, illetve lehetőség szerint készüljenek fel a fennakadásokra.

kép: Arlyn McAdorey-The Canadian Press

lead kép: toronto.ctvnews.ca

viharklímatéltavaszKanadahavazás