Február 23. Péntek, Alfréd

Erős lehűlés jön március 15-ére

Előrejelzés
2023. március 13. 18:00
null

Kedden eleinte változóan, délutántól erősen felhős lesz az ég - és ekkortól nyugat, északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Az esti órákig a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Kettős fronthatás terheli a szervezetünket. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak délután a Dunántúlon csökken a felhőzet. A Dunától keletre többfelé számíthatunk esőre, záporesőre. Az esőt néhol havas eső válthatja fel. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtökön nyugat felől tovább csökken a felhőzet, de a Tiszántúlon még reggelig előfordul eső. Többórás napsütés valószínű, elszórt záporokkal. Reggel 0, délután 10 fok valószínű.

Pénteken és szombaton többórás napsütésre, gyengén felhős, igazi kora tavaszi időre van kilátás. Pénteken 12, szombaton már 15 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél többfelé lesz élénk.

(kép: Ildis fotó)

szelesesőfagyzáporhidegfrontnapsütésmárcius 15lehűléstavaszszél