Május 25. Szombat, Orbán

Délutántól egyre többfelé eshet

null

Pénteken eleinte változóan felhős lesz az ég, és csak néhol lehet csapadék. Délutántól aztán délnyugat, nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton reggelig még több helyen lesz csapadék, majd csökken a felhőzet. Napközben felhőátvonulásra és elszórt záporokra, a hegyekben hózáporokra van kilátás. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Erős hidegfront érkezik, délután 5-11 fok lesz már csak.

Vasárnap estig többórás napsütés, friss idő várható. A reggeli fagyok után délutánra 6-11 fok közé melegszik a levegő. Estétől felhősödés kezdődhet. Élénk lesz az ÉNy-i szél.

Hétfőn az erősen felhős égből inkább csak az északi, északkeleti vidékeken fordul elő záporeső. A déli, délnyugati szél megerősödik, melegedés kezdődik. Délután már 10-15 fok valószínű.

Kedden erősen felhős idő ígérkezik, de inkább csak a nap második felétől fordul elő eső, zápor. 12 és 17 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

(fotó: Mónika Pillerné)