Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Változóan felhős, akár 17 fok

null

Szerdán aködfoltok feloszlása után változóan felhős időnk lesz, délnyugat felé haladva több napsütéssel. Néhol kisebb zápor előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, egyelőre kitart a kora tavaszias február.

Csütörtökön nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de a Tiszántúlon délelőtt még lehet napsütés. Az esti óráktól és akkor is inkább csak elszórtan várható eső, záporeső. 9 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk. A keleti szél néha megélénkül.

Pénteken reggelig többfelé, napközben már inkább csak keleten várható eső, zápor. A Dunántúlon várható több napsütés. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik. Még 13-14 fok körül valószínű a csúcsérték.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, záporeső. A szél északnyugatira fordul és több helyen megerősödik. Reggel 10, délután már csak 6 fok körül változik a hőmérséklet.

Vasárnap marad a borult idő, és a délelőtti átmeneti szünet után délután ismét előfordulhat szórványos eső, a hegyekben havas eső. 4-10 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

(fotó: Ildikó Kövesdy)