Május 23. Csütörtök, Dezső

Szeles hétvégénk lesz

null

Csütörtökön reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely a délelőtt folyamán nagyrészt megszűnik, de a Dunántúlon és északkeleten lehetnek tartósabban párás, borús területek. Máshol többórás napsütés várható. Nem lesz csapadék. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken ködfoltokkal indul a nap, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan valószínű eső, záporeső. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 7 és 14 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton hajnalban délen és keleten még lehet eső, majd - az erős, olykor már viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek. Délutántól észak felől előfordulnak futó záporok. 10-15 fokos kora tavaszias enyheség várható.

Vasárnap délelőtt változóan, délután már erősen felhős lesz az ég, de csak elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn agyakran erősen felhős égből elszórtan alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután. Továbbra is erős lesz az északnyugati szél.

(fotó: Jarvás József)