Május 23. Csütörtök, Dezső

Napos, fátyolfelhős

null

Pénteken asok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, melyekből sehol sem alakul ki csapadék. A nyugati szél néha megélénkül. +2 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de inkább csak a késő délutáni óráktól, és akkor is elszórtan alakul ki vegyes csapadék: nagyrészt eső, szitálás, de északkeleten, keleten havas eső, hózápor is lehet. +6, +7 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél megerősödik.

Vasárnap reggelig még lehet szórványos csapadék, majd csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. A nap első felében még erős lesz az északnyugati szél, majd mérséklődik a légmozgás. 5 és 10 fok közé enyhül a levegő.

Hétfőn areggeli ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás. Szitálás elszórtan előfordulhat. A csúcsérték 4 és 9 fok között valószínű.

Kedden és szerdán reggelente párás, foltokban ködös lesz az levegő. Napközben változóan felhős, néhol tartósabban párás idő várható. Nem lesz hulló csapadék. Reggel még lehet gyenge fagy, délutánonként már 4-10 fok ígérkezik.

(fotó: Ptk Chriss)