Május 21. Kedd, Konstantin

Viharos szél mellett futó záporok, hózáporok

null

Kedden a napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk elszórtan futó záporral, hózáporral. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. +4, +5 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerdán északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: nagyrészt zápor, de északkeleten hózápor is előfordulhat.A nyugati szél délnyugatira fordul és kissé gyengül. 4 és 9 fok közé enyhül az idő.

Csütörtökön anap első felében az erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Délután - a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, főleg a Dunántúlon hosszabb időszakokra is előbukkan a nap. 7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken többórás napsütésre van kilátás, csak elvétve fordul elő zápor, hózápor. Az eleinte még erős északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. Reggel gyenge fagy, délután +3, +4 fok valószínű.

Szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható vegyes csapadék: eleinte hó, havas eső, majd eső. Délutánra +6 fok köré melegszik a levegő.

(észlelőnk fotója)