Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Újabb esők

null

Szerdán délelőtt sokfelé várható eső, a hegyekben havas eső. A déli óráktól átmeneti csapadékszünetre számíthatunk, rövid időre a nap is kisüthet, majd délután délnyugat felől záporok alakulnak ki. A délnyugati szél többfelé megerősödik. 5 és 13 fok közötti enyhe időnk lesz.

Csütörtökön areggeli órákig többfelé, majd egyre inkább a keleti tájakon fordul elő eső, amit fokozatosan havas eső, néhol hózápor válthat fel, de ezzel együtt gyengül a csapadék. 1 és 6 fok közé hűl a levegő. A szél északnyugatira fordul és megerősödik.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délkelet, kelet felől szórványosan valószínű újabb eső, havas eső. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Reggel 0, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton marad a borongós idő, és kelet felől tovább terjeszkedik a csapadék, mely egyre inkább havazás, hózápor lesz. Az északnyugati szél erős marad. Reggel fagyhat és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Vasárnap nyugat felől csökken a felhőzet, a Dunántúlon már napsütés is ígérkezik. Keleten azonban az erősen felhős, vagy borult égből további hózápor, hószállingózás lehet. -1 és +4 fok között változik a csúcsérték.

(észlelőnk korábbi képe)