Május 23. Csütörtök, Dezső

Két hullámban újabb csapadék

null

Kedden areggelig, keleten délelőttig tartó eső után átmeneti szünet következik pár órás napsütéssel; majd délután délnyugat felől újabb felhősödés, estétől esőzés kezdődik. A hegyekben késő este havas eső, akár hó is lehet. A délnyugati szél megerősödhet. 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán reggel délen és keleten még eshet az eső, majd nagy területen lehet napsütés. Délután aztán menetrendszerűen felhősödés, estétől eső, havas eső várható. Néhol zápor, zivatar is lehet. A délnyugati szél megerősöddik. 5-15 fok várható.

Csütörtökön eleinte délen és keleten valószínű eső, majd többfelé lehet csapadék, ami észak és nyugat felé haladva egyre inkább hó lesz. Az északi szél erős lesz, megkezdődik a lehűlés. Reggel 6, délután már csak 3 fok körül változik a maximum.

Pénteken erősen felhős időre van kilátás, elszórtan hózáporral, hószállingózással, néhol havas esővel. Egyre inkább viharossá fokozódik az északnyugati szél. 0-5 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szombaton borult, szeles, igazi téli idő várható. Szórványosan lehet hózápor, havazás, miközben nagy területen fokozódik viharossá a szél. Csakkevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet. Néhol hófúvás is kialakul.

(fotó: Szabó Bálint)