Április 19. Péntek, Emma

Estétől eső

Előrejelzés
2023. január 14. 18:00
null

Vasárnap délelőtt ködös, ködfelhős időre számíthatunk főleg a Duna-Tisza-közén és a Tiszántúlon. Délre megszűnnek a ködfoltok, ezzel együtt északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre több helyen ered el az eső. 4-11 fok várható. A déli szél megélénkül.

Hétfőn az erősen felhős, vagy borult égből többfelé valószínű eső, havas eső, a magasabban fekvő tájakon havazhat is. Élénk marad a délies szél. +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden átmenetileg kisüthet a nap a déli óráktól, de marad a borongós idő. Kettő hullámban lesz csapadék: délelőtt, illetve késő délutántól délnyugat felől. Zömében eső várható, de a hegyekben havazásra is készülni kell. 3-13 fok valószínű, délkeleten lesz tavaszias hőmérséklet.

Szerdán újabb csapadéktömb érkezik, többfelé lesz újabb eső, de a hegyekben tovább vastagodhat a hótakaró. Viharossá fokozódhat az északnyugati szél. 2 és 9 fok között változik a csúcsérték.

Csütörtökön marad a borult, csapadékos idő. Újabb esőre, záporesőre, a hegyekben havas esőre, hóra van kilátás. Viharos lesz a déli, majd az északnyugati szél. Délen 10, északon 3 fok körül alakul a hőmérséklet.

(fotó: Horváth Horesz László)

viharosesőborultesősenyhecsapadékszélhavas eső