Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Elszórtan vegyes csapadék

null

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Kevés napsütés főleg északkeleten lehet. Elszórtan fordul elő kisebb vegyes halmazállapotú csapadék. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

Pénteken eleinte északkelet felől csökken, majd dél felől újra megnövekszik a felhőzet. Az ország déli felén szórványosan alakul ki havas eső, hó, szitálás. Élénk lesz az északkeleti, északi szél. Reggel országos fagy lesz, délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Szombaton az ország déli felén a borult égből további gyenge havazás, hószállingózás, esetleg havas eső várható. Észak felé haladva egyre nagyobb esély lesz a napsütésre. Élénk lesz az északnyugati szél. 0 és +5 fok között változik a maximum-érték.

Vasárnap észak felől tovább csökken a felhőzet, akár többórás napsütés is lehet. Reggel -5 és 0, délután 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de csak elvétve fordul elő gyenge vegyes csapadék. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. 1-6 fok valószínű.

(fotó: Péter Dani)