Február 28. Szerda, Elemér

Viharos széllel hidegfront érkezik

Előrejelzés
2022. december 16. 18:00
null

Szombaton hajnalban többfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de a Dunántúl magasabban fekvő tájain havazás, havas eső is lehet. Reggel északnyugat felől csökken a felhőzet, de délen és keleten további eső várható. Napközben tovább szakadozik a felhőzet, de keleten egész estig lehet vegyes csapadék, az Északi-középhegységben hó. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északnyugati szél. Erős lehűlés várható: reggel és délután is 0-4 fok valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, némi rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel -10 és -2, délután -4 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn fátyol-és rétegfelhők zavarják a napsütést. Estefelé a Nyugat-Dunántúlon hószállingózás előfordulhat. Reggel kemény fagy valószínű, délután is csak +1, +2 fok lehet.

Kedden és szerdán tartósabban rétegfelhős, és derűsebb tájak és időszakok váltakoznak. Számottevő csapadék nem várható, de szitálás, hószállingózás a tartósan ködfelhős vidékeken előfordulhat. 0 és +7 fok közé enyhül az idő.

Kitekintés karácsonyra:Kicsi a fehér karácsony esélye, hiszen további enyhülés várható. Párás, borús idő a legvalószínűbb, elszórt szitálással.

(fotó: Cyclonerik)

szelesviharosesőtélpáráskarácsonyszélfelhőshózáporenyhülés