Június 13. Csütörtök, Anett

Havazással, viharos hidegbetöréssel támad a tél vasárnap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken borult, párás, foltokban ködös időnk lesz. Délnyugat felől sokfelé várható kiadós eső. Eleinte adéli, estétől az északnyugati szél megerősödik. 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton adélelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Vasárnap borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul.

Hétfőn északnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, majd futó hózáporok fordulnak elő. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. A maximum fagypont körül valószínű.

Kedden felhőátvonulások lesznek, elvétve hózáporokkal. Az északnyugati szél erős marad. Reggel -12, -2, délután -3, +2 fok várható. Támad a tél!

(fotó: Bari Patrik)