Május 21. Kedd, Konstantin

Esők, délkeleten zivatar is!

Előrejelzés
2022. december 15. 18:00
null

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé több alkalommal várható eső, zápor, délen, délkeleten zivatar is lehet. Több helyen kiadós mennyiségű eső eshet. A délelőtti órákban lehet átmenenti csapadékszünet. A szél északnyugatira fordul és megerősödik. 3 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a legenyhébb idő.

Szombaton északnyugat felől - az erős, néhol viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, de a kb. Eger-Békéscsaba vonal mentén borús marad az ég - ezen a vonalon még estig várható eső, majd havazás. Máshol inkább csak futó záporok, majd hózáporok fordulnak elő. Semmit sem melegszik a levegő, erős lehűlés várható.

Vasárnap többórás napsütésre számíthatunk, kelet felől átmenetileg megnövekvő rétegfelhőzettel. Nem lesz csapadék. Reggel -10 és -2, délután -3, és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétfőn és kedden erősen felhős, párás időre van kilátás komoly csapadék nélkül. Lesznek derűsebb tájak is. Reggelente -5, -6, délutánonként +1, +2 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Attis Photography)

viharosesőtélzáporhidegfronthétvégeesősadventszélhavazáshózápor