Június 18. Kedd, Arnold, Levente

Erős lehűléssel támad a tél vasárnap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton reggelig délen és keleten eshet még, majd egy átmeneti csapadékszünet után dél felől újabb esőzés kezdődik a délutáni óráktól. Az Alpokalján estétől már havas eső, hó is lehet. Főleg estétől erősödik meg az északnyugati szél. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: az esőt nyugat felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás, majd hózápor váltja fel. Semmit sem emelkedik, inkább csökken napközben a hőmérséklet, erős hidegbetörés várható viharossá fokozódó északnyugati széllel. Reggel 5, délután már csak 1 fok körül változik a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte északkeleten még lehet havazás, hózápor, majd átmenetileg mindenhol csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délután északon megnövekszik a felhőzet, és itt újra lehet hózápor, havazás. Erős marad az északnyugati szél, néhol hófúvás is lehet. Fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Kedden délelőtt sok napsütésre, fagyos, tiszta időre van kilátás, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északnyugati tájakon kisebb havazás, hószállingózás is kialakul. Több helyen igazi téli nap lehet egész napos faggyal.

Szerdán afagyos reggelt követően eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég, de estig még csapadék nem alakul ki. -3 és +4 fok között alakul a maximum.

(fotó: pixabay)