Május 21. Kedd, Konstantin

Délnyugat felől vegyes csapadék

Előrejelzés
2022. december 13. 18:00
null

Szerdán délnyugat felől beborul az ég, azonban inkább csak estétől lehet elszórt vegyes halmazállapotú csapadék: északon hószállingózás, máshol átmeneti ónos eső, majd szitálás lehet. A délkeleti szél megerősödhet. -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön erősen felhős, párás időre számíthatunk. Kevés napsütés főleg a Dunántúlon lehet. Az esti óráktól délnyugat felől esőzés kezdődik. Estétől megélénkül az északkeleti szél. 0 és +7 fok közé enyhül a levegő.

Pénteken erősen felhős, eleinte borult lesz az ég. Reggelig sokfelé, napközben inkább északon és nyugaton várható eső, záporeső. Az Alföldön némi napsütés is lehet. 3 és 11 fok között változik a hőmérséklet, délkeleten lesz az enyhébb idő.

Szombaton északnyugat felől újabb felhők érkeznek, a nap első felében többfelé valószínű eső, amit fokozatosan havas eső, hózápor vált fel. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. Reggel 2, délután 1 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap csökken a felhőzet, változóan felhős időre van kilátás, néhány órás napsütéssel. Az erősen fagyos reggel után délutánra +2 fok köré melegszik a levegő.

(fotó: pixabay)

viharosesőtélenyhecsapadékpáravegyes csapadékszélfelhősködenyhülés