Június 21. Péntek, Alajos

Eső, északkeleten havas eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken borult, párás, reggel ködös idő lesz. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit az esti óráktól északkeleten havas eső, hó válthat fel. Az északnyugati szél megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton marad az erősen felhős ég, de egyre kevesebb helyen fordul elő (átmenetileg) csapadék, mely az Északi-középhegység térségében továbbra is lehet szitálás, havas eső, hószállingózás. Estétől dél felől újabb esőfelhők érkeznek. +5, +6 fok körül alakul a csúcsérték, lehűl az idő. Főleg a nap első felében lehet erős az ÉNy-i szél.

Vasárnap észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de a déli területeken egész nap borongós idő valószínű - és itt szitálás, kisebb eső is előfordul. Reggel 0, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn eleinte borongós, párás idő lesz, a déli és a keleti vidékeken szitálás, eső továbbra is kialakulhat. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Megerősödik az ÉNy-i szél. Marad a +6 fok körüli maximum.

Kedden nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé kezdődik esőzés. Ezzel együtt az északkeleti szél is fokozatosan megerősödik. 3-9 fok valószínű a délutáni órákban.

(fotó: Béres Attila)