Március 2. Szombat, Lujza

Eső, északkeleten havas eső

Előrejelzés
2022. november 17. 18:00
null

Pénteken borult, párás, reggel ködös idő lesz. Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, amit az esti óráktól északkeleten havas eső, hó válthat fel. Az északnyugati szél megélénkül. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton marad az erősen felhős ég, de egyre kevesebb helyen fordul elő (átmenetileg) csapadék, mely az Északi-középhegység térségében továbbra is lehet szitálás, havas eső, hószállingózás. Estétől dél felől újabb esőfelhők érkeznek. +5, +6 fok körül alakul a csúcsérték, lehűl az idő. Főleg a nap első felében lehet erős az ÉNy-i szél.

Vasárnap észak felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, de a déli területeken egész nap borongós idő valószínű - és itt szitálás, kisebb eső is előfordul. Reggel 0, délután +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn eleinte borongós, párás idő lesz, a déli és a keleti vidékeken szitálás, eső továbbra is kialakulhat. Délután északnyugat felől csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Megerősödik az ÉNy-i szél. Marad a +6 fok körüli maximum.

Kedden nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé kezdődik esőzés. Ezzel együtt az északkeleti szél is fokozatosan megerősödik. 3-9 fok valószínű a délutáni órákban.

(fotó: Béres Attila)

szelesesőtéliesborultnovemberszitálásszélfelhőshavas eső