Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Délen többfelé eső

null

Szerdán anap első felében ködfoltos, borult időre számíthatunk szitálással, ködszitálással. A déli óráktól délnyugat felől délen és délkeleten egyre többfelé ered el az eső. Az északnyugati szél megélénkül. 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős lesz az ég, de északkeleten akár hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Főleg a nap első felében fordul elő szitálás, kisebb eső. Az északi, majd északkeleti szél megélénkül. 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken borult, párás időre van kilátás. Eleinte elszórtan lehet szitálás, északkeleten havas eső, majd délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső. 3 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés. Élénk kesz a keleti, északkeleti szél.

Szombaton északnyugat felől átmenetileg csökken, majd ismét megnövekszik a felhőzet. Átmenetileg kevesebb helyen fordul elő csapadék. Élénk, néhol erős lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet 5 és 10 fok között változik.

Vasárnap borult idő időre van kilátás szórványosan esővel, havas esővel, a hegyekben esetleg már havazással. Reggel -2, délután +4°C valószínű. Közeleg a tél!

(fotó: Mátyási Béla)