Július 22. Hétfő, Marica, Veréna

Szerdán érkezik a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn aködfoltok megszűnése után fátyolfelhők szűrte napos időre számíthatunk. A délkeleti szél megélénkül. A csapadék kizárt. Kellemes vénasszonyok nyara lesz 21°C körüli csúcsértékkel.

Kedden nem lesz változás időjárásunkban, marad egyelőre a napos, fátyolfelhős, száraz idő. Akár 22-24 fok is lehet a délutáni órákban.

Szerdán reggelre főleg a délnyugati tájakon képződnek ködfoltok. Napközben északnyugat felől - egy hidegfront hatására - megnövekszik a felhőzet, de zápor csak elvétve fordul elő. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. 16 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön többórás napsütésre van kilátás, de néhol tartósabban megmarad a rétegfelhőzet. Lehűl a levegő, délután már csak 11-16 fok lesz. A szél délkeletire fordul és mérsékelt marad.

Pénteken napközben vastagodó fátyolfelhőzet valószínű, de csapadék ebből nem fordul elő. Többfelé megélénkül a délkeleti szél. Reggel - főleg északkeleten - már 2 méteres magasságban is fagyhat, máshol inkább csak talajmenti fagy lesz. Délután mindössze 10-15 fok várható.

(fotó: Posza Róbert)