Május 25. Szombat, Orbán

Reggel többfelé köd

null

Vasárnap reggel többfelé (főleg a Dunántúlon és délen) képződik köd, mely néhol csak lassan oszlik fel. Napközben rétegfelhős, és napos időszakok váltakoznak. Eső nem lesz. A délies szél néha megélénkül. 20 fok körül alakul a hőmérséklet délután.

Hétfőn rétegfelhős időre számíthatunk az ország északi, északkeleti felén. Délen, délnyugaton inkább fátyolfelhők szűrik a napsütés. Estefelé északnyugat felől elszórtan alakul ki eső, zápor. 16 és 25 fok között változik a hőmérséklet - délkeleten lesz a melegebb idő.

Kedden kora délutánig borongós időre van kilátás, délen és keleten esővel, záporral. Később északnyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Az északnyugati szél megélénkül. 21 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön reggelente párás, foltokban ködös lesz a levegő. Néhol a köd akár már tartósabban is megmaradhat. Egyébként napos, és rétegfelhős tájak várhatók. Eső nem lesz. Marad a 19-20 fok körüli maximum, de a tartósan borult tájakon hűvösebb lesz.

(fotó: Pap Miklós)