Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Reggel fagyhat!

null

Pénteken nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig sehol sem lesz eső. A délkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Reggel -3 és +5, délután 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak szórványosan, majd késő délutántól az ország délnyugati, déli felén többfelé várható eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. 15 és 24 fok között változik a hőmérséklet, délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap, nemzeti ünnepünk napján reggelre sokfelé képződik köd, mely a déli órákra megszűnik, illetve rétegfelhőzet alakul ki. Emelett többórás napsütés is valószínű. 15 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk. Mérsékelt marad a déli szél.

Hétfőn reggel ködös, párás időre van kilátás. Napközben rétegfelhős és derűsebb tájak váltakoznak. Eső nem lesz. A déli, majd a nyugati szél megélénkül. 20-22 fok köré melegszik a levegő.

Kedden változóan felhős, kellemes vénasszonyok nyara jellegű időre van kilátás. Nem lesz csapadék. A maximum 20 fok körül alakul.

(fotó: Szabó Bálint)