Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Hűvös reggelek jönnek

null

Csütörtökön atöbbórás napsütést a Dunántúlon fátyol-, míg keleten gomolyfelhők zavarják, ám csapadék sehol sem alakul ki. A délkeleti szél néha megélénkül. 12 és 17 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Pénteken nyugat felől egyre vastagabb fátyolfelhőzet érkezik, de estig nem alakul ki eső. A déli, délkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős lökések is lehetnek. Reggel több helyen lehet talajmenti fagy, délután 12 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak elszórtan, délutántól már több helyen (főleg délnyugaton, délen) valószínű eső, záporeső. A hőmérséklet csúcsértéke 15 fok körül várható.

Vasárnap, október 23-án reggelre sokfelé képződik köd, mely csak a déli órákra oszlik fel, illetve rétegfelhőzet képződik belőle. Főleg délen lehetnek tartósabban borongós tájak, máshol kevés napsütés is lehet. Szitálás elszórtan fordul elő. 14 és 22 fok között változik a maximum.

Hétfőn, változóan felhős idő valószínű, csapadék már nem fordul elő. A délies szél élénk lesz. 20-22 fok köré melegedhet a levegő.

(fotó: Pintér András)