Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Késő nyárias napok

null

Kedden atöbbórás napsütés mellett gyakran változó felhőzetre, és délután elszórtan záporokra számíthatunk. A délkeleti szél megélénkülhet. 24 és 29 fok közötti mérsékelten meleg idő lesz.

Szerdán fátyol-és gomolyfelhők zavarják a többórás napsütést. Zápor, zivatar ismét főleg a délutáni órákban, elszórtan alakul ki. 27-28 fok körüli késő nyári idő valószínű. A délkeleti szél élénk marad.

Csütörtökön eleinte csak elszórtan, késő délutántól nyugat felől egyre többfelé várható zápor, zivatar. Felhőszakadás, jégeső is lehet. Estétől megerősödik az északnyugati szél. 25-31 fokkal búcsúzik a meleg.

Pénteken reggelig még többfelé várható eső, zápor, zivatar; majd északnyugat felől csökken a felhőzet, ekkor már csak futó záporok fordulnak elő. Az északnyugati szél erős marad. 25 fok köré csökken a hőmérséklet.

Szombaton ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehetnek záporok. Az északnyugati szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Már csak 21-27 fok között változhat a csúcshőmérséklet.

(fotó: Varga Norbert)