Május 27. Hétfő, Hella

Északnyugaton esők, délkeleten zivatarok

null

Szombaton agyakran erősen felhős ég mellett az Alföldön várható nagyobb eséllyel napsütés. Eleinte az északi és a nyugati tájakon várható eső, zápor, majd délutántól a déli és a keleti területeken törhetnek ki zivatarok. Jégeső is lehet. Délutántól egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. 15 és 25 fok között változik a hőmérséklet - ismét délkeleten valószínű a nyárias meleg.

Vasárnap areggeli párásság megszűnése után változóan felhős, napos időre számíthatunk. Futó zápor főleg a Dunántúlon fordul elő. Délelőtt még erős lesz az északnyugati szél, délután aztán mérsékelt délnyugati légmozgás lesz. 19 fok körül alakul a délutáni órák hőmérséklete.

Hétfőn erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de zápor csak elszórtan fordul elő. Erős lesz az északnyugati szél. 15 és 20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Kedden felhőátvonulásokra van kilátás, de csapadékra már kicsi az esély, esetleg elvétve lehet zápor. Az eleinte még erős, olykor viharos északnyugati szél délutánra veszít erejéből. Reggel 5-10, délután 13-19°C lesz.

Szerdán változóan (fátyol)felhős idő valószínű, csapadék már nem fordul elő. Reggel pára-, és ködfoltok képződhetnek. 15 és 20 fok közötti értékeket mérhetünk.

(fotó: Szemes Pálné)