Május 21. Kedd, Konstantin

Estétől jönnek a zivatarok!

Előrejelzés
2022. szeptember 07. 18:00
null

Csütörtökön nyugat, délnyugat felől egyre több felhő érkezik; és eleinte elszórtan (főleg északkeleten, északon), majd késő délutántól, estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Eleinte a déli, majd estétől az északnyugati szél erősödik meg. 26-31 fokkal tetőzik a meleg.

Pénteken reggelig keleten még sokfelé várható eső, majd átmenetileg csökken a felhőzet, mindenhol kisüt a nap. Estétől nyugat felől újabb felhősödés valószínű, és az Alpokalján késő este már ismét lehet csapadék. 26 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szombaton adélelőtti órákig erősen felhős lesz az ég, és több helyen alakul ki eső, zápor. Déltől északnyugat felől csökken a felhőzet az egyre erősebb szél hatására. 21-26 fok közötti maximumok lesznek.

Vasárnap északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordulhat elő zápor. Erős marad az északnyugati szél. Már csak 22-23 fok valószínű.

Hétfőn többórás napsütésre van kilátás, a néha megnövekvő felhőkből nem várható csapadék. Kellemes késő nyárias idő ígérkezik 25 fok körüli csúcsértékkel.

(fotó: Papp Zoltán)

szelesnyáriasőszzáporhidegfrontzivatarhétvégelehűlészáporosszélfelhős