Június 19. Szerda, Gyárfás

Csütörtök este érkezik a hidegfront

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán reggel elsősorban a Dunántúlon párafoltok képződnek, melyek a délelőtt folyamán megszűnnek. Napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk. Zápor esetleg estefelé a nyugati határszélen fordul elő. 24 és 30 fok közötti nyárias idő várható.

Csütörtökön nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet. Eleinte csak néhol, estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Délutántól megerősödik az északnyugati szél. Zivatarok környezetében viharos szélroham lehet. 25-31 fokkal búcsúzik a szeptemberi nyár.

Pénteken reggelig keleten még lehet csapadék, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. A napsütést felhőátvonulások zavarják, futó záporral. Gyakran lesz erős a szél. 25 fok köré csökken a hőmérséklet.

Szombaton délelőtt az erősen felhős égből szórványosan alakul ki eső, zápor. Délután egyre nagyobb területen csökken a felhőzet, és süt ki a nap. Ismét megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Már csak 19-26 fok valószínű.

Vasárnap atöbbórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, de csapadékra már kicsi az esély. Még gyakran lesz élénk a légmozgás. 20-25 fok körül alakul a csúcsérték.

(fotó: Baranyai Tamás)