Május 17. Péntek, Paszkál

A hideg reggel után napsütés

Előrejelzés
2022. szeptember 22. 18:00
null

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten még mindig gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet - itt elszórtan zápor előfordulhat. A délnyugatira forduló szél gyenge marad. Reggel több helyen lehet talajmenti fagy, míg délután 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton délnyugat, nyugat felől egyre több felhő érkezik, és estétől délnyugaton már eső, zápor is kialakul. A délnyugati szél nagy területen lesz élénk, néhol erős. 16 és 22 fok közé melegszik a levegő.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte csak a Dunántúlon, később már máshol is várható eső, záporeső. Élénk marad a délnyugati szél. 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn marad a borongós idő. Eleinte többfelé valószínű újabb eső, majd délután elszórtan záporok várhatók. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. 15-17 fok körüli maximumok lesznek.

Kedden estig az erősen felhős égből szórványosan lehet újabb eső, zápor. Estétől ismét többfelé alakulhat ki csapadék. A csúcsérték 15-20 fok között valószínű.

(fotó: Posza Róbert)

esőfagyzáporhétvégehidegszürkepáranaposfelhőstalajmentiköd