Május 25. Szombat, Orbán

Rekkenő hőség

null

Szerdán sok napsütésre számíthatunk, inkább csak északkeleten van esély záporra az ott megnövekvő gomolyokból. Országos hőség lesz 31-38 fokos maximumokkal. Az északnyugati szél mérsékelt lesz.

Csütörtökön csak fátyolfelhők zavarják a perzselő augusztusi napsütést. Nem lesz csapadék. Rekkenő hőség valószínű több helyen 35 fok feletti csúcsértékkel. Élénk lesz a délnyugati szél.

Pénteken délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen alakul ki zápor, zivatar. Estig a délnyugati, estétől az északnyugati szél fokozódhat viharossá. Hidegfront éri el hazánk térségét. ÉNy-on 29-30, DK-en 39-40°C várható.

Szombaton, augusztus 20-án gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a középső tájakon több helyen fordulhat elő eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. 25 és 32 fok között változik a hőmérséklet.

Vasárnap továbbra is sok lesz felettünk a gomolyfelhő, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 25 és 30 fok közötti, mérsékelten meleg idő ígérkezik.

(fotó: Gyenge Tímea)