Május 25. Szombat, Orbán

Péntekig strandidő

null

Hétfőn asok napsütés mellett délnyugaton a fátyol- északkeleten a gomolyfelhőzet növekszik meg. Délutántól főleg északkeleten fordulnak elő záporok, zivatarok. Mérsékelt marad a változó irányú szél. 29 és 35 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden anapsütést több helyen zavarják gomolyfelhők, és a nap első felében főleg a Dunántúlon; míg délután inkább a Dunától keletre alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül. 33-34 fok körüli hőség lesz.

Szerdán és csütörtökön túlnyomóan napos, száraz, igazi strandidőre van kilátás. Igen kicsi az esély csapadékra. Tovább fokozódik a hőség, több helyen forróság lesz 35 fok feletti maximumokkal.

Pénteken északnyugat felől hidegfront érkezik szórványos záporokkal, zivatarokkal és egyre nagyobb területen megerősödő északnyugati széllel. ÉNy-on 26, DK-en még 36 fok körül változhat a hőmérséklet.

Szombaton, augusztus 20-án borongós időre van kilátás elszórt záporokkal és erős, néhol viharos északnyugati széllel. Megszűnik mindenhol a hőség: délután csak 22-29 fok lesz.

(fotó: Kaposvári Zoltán)