Május 21. Kedd, Konstantin

Pénteken akár 41 fok!

Előrejelzés
2022. augusztus 17. 18:00
null

Csütörtökön asok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem fordul elő. Rekkenő, országos hőség lesz 33-39 fokos csúcsértékkel. A délies szél megélénkül.

Pénteken többórás napsütésre számíthatunk, majd a Dunántúlon megnövekszik a gomolyfelhőzet. Eleinte csak nyugaton, késő estétől máshol is kitörhet zivatar. 30 és 41 (!) fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lehetnek 40 fok körüli forró maximumok. Késő estétől megerősödik az északnyugati szél.

Augusztus 20-án, szombaton, nemzeti ünnepünk napján gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet, és a Dunántúlon többfelé, máshol viszont csak elszórtan alakul ki zápor, zivatar. 24 és 33 fok közötti értékeket mérhetünk. Nagy területen lesz erős az északnyugati szél.

Vasárnap az erősen gomolyfelhős égből szórványosan várható zápor, zivatar. Az északkeleti szél megélénkül. Tovább csökken a hőmérséklet, a legtöbb helyen megszűnik a hőség. Délután 25-30 fok lesz.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Továbbra is előfordulhat zápor, zivatar. Egyelőre marad a mérsékelten meleg idő 25-30 fokkal.

(fotó: Németh Regina)

forrósághőségmeleg41 fok40 fokzáporhidegfrontzivataraugusztusaugusztus 20nyáridőjárás