Július 15. Hétfő, Henrik, Roland

Országos hőség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden asok napsütést gomolyfelhők zavarják, de csak elszórtan (nagyobb eséllyel délen és keleten) fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. 30-35 fokos, országos hőség lesz.

Szerdán perzselő napsütésre számíhatunk, inkább csak északkeleten növekszik meg a gomolyfelhőzet. Zápor elvétve alakulhat ki. 31 és 37 fok között alakul a hőmérséklet. A szél csak néha lengedez.

Csütörtökön eleinte marad a sok napsütés, az igazi strandidő, majd délutántól nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Zápor, zivatar inkább csak északnyugaton lehet. 35 fok körüli rekkenő hőségre készülhetünk.

Pénteken északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Estétől az északnyugati szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Hidegfront érkezik. A hőmérséklet egyelőre csak a Dunántúlon csökken, keleten még 33-39 fok ígérkezik.

Augusztus 20-án, szombaton, nemzeti ünnepünk napján a reggeli órákig még előfordulnak záporok, majd kisüt a nap a több helyen viharossáfokozódó szél hatására. 23 és 30 fok közé gyengül a nappali felmelegedés, felfrissül az idő.

(fotó: Nyrő Tünde)