Május 19. Vasárnap, Ivó, Milán

Heves zivatarokat hozhat a hétvége

Előrejelzés
2022. augusztus 18. 18:00
null

Pénteken eleinte csak fátyolfelhők lesznek az égen a többórás napsütés mellett, majd délutántól délnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar (egyelőre főleg a Dunántúlon). Heves zivatar is lehet szélviharral, jégesővel. 31 és 41 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz extrém forróság.

Augusztus 20-án, szombaton, nemzeti ünnepünk napján gyakran lesz erősen gomolyfelhős az ég, és a nyugati, valamint a középső tájakon többfelé, több alkalommal számíthatunk záporokra, zivatarokra. Késő délutántól délnyugat felől rendszerbe szervezett heves zivatarok érkezhetnek, felhőszakadással, jégesőkkel. 24 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg.

Vasárnap erősen felhős időre van kilátás. A nyugati területeken esők, a középső tájakon zivatarok várhatók. Délutántól a keleti országrészt is elérik a gomolyok, és kiterjedt, heves zivatarok törhetnek ki itt is. Erős lesz az ÉNy-i szél. A tartósan esős tájakon mindössze 20 fok lesz, keleten még lehet 25-30°C.

Hétfőn marad az erősen felhős idő, és továbbra is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Nyugaton továbbra is lehet csendes eső. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék lehet. Őszies idő valószínű 20-27 fokkal.

Kedden apárás reggelt követően változóan, majd ismét erősen felhős lesz az ég. Főleg délutántól valószínű ismét több helyen zápor, zivatar. Élénk marad az északias szél.

(fotó: Cyclonerik)

viharszélviharborúsesőfelhőszakadászáporhidegfrontzivatarhűvöshétvégelehűlésaugusztus 20jégeső