Május 25. Szombat, Orbán

Heves zivatarok!

null

Szombaton, augusztus 20-án, nemzeti ünnepünk napján erősen gomolyfelhős lesz az ég, és főleg az ország széles, középső sávjában várható ismétlődő zivatar, zápor. Felhőszakadások és jégesők is lehetnek. Nagy területen erősödik meg az északnyugati szél. Zivatarok környezetében heves szélrohamok lehetnek. 25 és 35fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős, vagy borult égből sokfelé várható ismétlődő eső, zápor, zivatar. Tartós esőre inkább a Dunántúlon számíthatunk. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék valószínű. 19 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet, mindenhol megszűnik a nagy meleg. Erős marad az északi szél.

Hétfőn marad a sok gomolyfelhő, és továbbra is többfelé várható zápor, zivatar. Nyugaton eső is lehet. Erős lesz az északi, északkeleti szél. 25 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedden reggelig még lehetnek záporok, zivatarok, majd naposra fordul az idő. 25 és 30 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Az északkeleti szél már csak élénk lesz.

Szerdán sok napsütésre van kilátás, és már csak elszórtan fordul elő csapadék. Visszatér az igazi nyári idő: 30 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

(fotó: Homokiné Kiss Karolina)