Június 16. Vasárnap, Jusztin

Vasárnapra megszűnik a hőség

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken eleinte fátyol-, majd gomolyfelhők jelennek meg a sok napsütés mellett. Estétől elszórtan fordul elő zápor, zivatar. 31 és 38 fok között alakul a hőmérséklet, délen már forróság lesz. A délkeleti szél megélénkülhet.

Szombaton nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen várható eső, zápor, zivatar. Főleg a Tiszántúlon alakulhat ki heves zivatar felhőszakadással, jégesővel. 27 és 37 fok között változik a hőmérséklet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik.

Vasárnap északkeleten még lesznek borongós tájak szórványos záporokkal. Az ország nagy részén ugyanakkor már napos, gomolyfelhős idő valószínű. Még gyakran lesz erős, olykor viharosaz ÉNy-i szél. Felfrissül a levegő: délután 23 és 29 fok között alakulhat a hőmérséklet, a hőség megszűnik.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Északon, északnyugaton elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. 30 fok köré melegszik a levegő.

Kedden és szerdán sok napsütés, ismét igazi strandidő várható. A hőmérséklet ismét emelkedik, visszatér az országos hőség 32-37fokkal.

(fotó: Cyclonerik)