Május 3. Péntek, Irma, Tímea

Pár fokos felfrissülés

Előrejelzés
2022. július 01. 18:00
null

Szombaton hajnalban még lehet keleten csapadék, majd ragyogóan napos időre számíthatunk. Délután ismét megnövekszik a felhőzet, de inkább csak estefelé a Tisza vonalában fordulhat elő néhol zivatar. Erős, nyugaton viharos lesz a szél, de délutánra mérséklődik a légmozgás. 29 és 36 fok között változik a hőmérséklet - a Nyugat-Dunántúlon lesz érezhető a gyenge hidegfront.

Vasárnap sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Esetleg délen pattanhat ki helyi zivatar. Visszatér az országos hőség: 30-36 fok lesz délután.

Hétfőn afátyolfelhős délelőtt után délután gomolyfelhők jelennek meg az égen, de csak elszórtan fordul elő frissítő zápor, zivatar. 32 és 37 fok közötti rekkenő hőség lesz.

Kedden északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg a Dunántúlon és északon törnek ki zivatarok. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Hidegfront érkezik. A front előtt még meleg lesz: 35 fok körüli forróság valószínű.

Szerdán agyakran gomolyfelhős égből szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél erős marad. 27 és 34 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Istenes Tibor)

hőségszeleskánikulameleghidegfrontzivatarnapsütéshétvégenyárnaposszél