Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Napos kánikula

Előrejelzés
2022. július 26. 18:00
null

Szerdán reggelig délen még előfordul zápor, majd napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Estefelé az Alpokalján előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél csak néha élénkül meg. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön sok napsütés várható, kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél néha megélénkül. 35 fok köré melegszik a levegő, igazi strandidő lesz.

Pénteken délnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte délen, majd délutántól szórványosan fordul elő zápor, zivatar. 30-39 fok között változik a hőmérséklet. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg.

Szombaton hidegfront érkezik, melynek hatására többfelé valószínű zápor, zivatar. A keleti tájakon heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. 25 és 35 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap felfrissül az idő, a legtöbb helyen 30 fok alatt marad a hőmérséklet csúcsértéke. A napsütés mellett gomolyok lesznek az égen. Az északnyugati szél erős marad.

hőségszeleskánikulahidegfrontzivatarlehűlésnyárnaposszél