Február 23. Péntek, Alfréd

Jön a hőségzáró hidegfront

Előrejelzés
2022. július 29. 18:00
null

Szombaton egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra. A keleti tájakon délután várható csapadék, mely lehet heves zivatar, felhőszakadással, jégesővel. Az északnyugati szél egyre jobban megerősödik. ÉNy-on 23-29, máshol még 30-35 fok lesz.

Vasárnap északkeleten marad az erősen felhős az ég, és további esők, záporok lehetnek. Máshol napos, gomolyfelhős idő lesz, és csak elszórtan fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Mindenhol megszűnik a hőség: 27 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Hétfőn északkeleten, keleten még mindig lehetnek felhős tájak, záporokkal. A Nyugat-Dunántúlon pedig gomolyfelhős lesz az ég, itt is előfordul csapadék. A legtöbb napsütés a középső tájakon várható. 30 fok köré melegszik a levegő.

Keddtől csütörtökig sok napsütésre, újabb hőhullámra van kilátás. A hőmérséklet napról-napra emelkedik: csütörtökön már 35-36 fok körüli forróság lehet.

(fotó: Pál Zoltán)

hőségviharborúsviharoszáporhidegfrontesősnyárjégesőszél