Május 6. Hétfő, Frida, Ivett

Zivatarok, felhőszakadások

Előrejelzés
2022. június 08. 18:00
null

Csütörtökön az erősen gomolyfelhős égből több helyen (északkeleten csak szórványosan) várható zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Estétől az északi, északnyugati szél megerősödik, zivatarokban viharossá fokozódik. 20 és 30 fok között változik a hőmérséklet - keleten lehet kánikula.

Pénteken délelőttig a Dunántúlon valószínű eső, zápor, majd egy átmeneti szünetet követően ismét több helyen törhet ki zivatar. A hőmérséklet csúcsértéke 25 fok körül alakul. Az északias szél több helyen lesz erős.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk. A délután a megnövekvő gomolyokból csak elszórtan fordul már elő zápor, vagy zivatar. 25 és 30 fok közötti kellemes nyári meleg lesz. Mérséklődik a szél is.

Vasárnap napos, meleg időre van kilátás. Csapadék már nem lesz. 27-28 fok körüli értékeket mérhetünk a legmelegebb, délutáni órákban. A szél gyenge marad.

Hétfőn sok napsütés, kevés gomolyfelhő valószínű. Kicsi az esély csapadék. Tovább melegszik a levegő, több helyen lehet 30 fok feletti kánikula.

(kép:Photo Kovács Ferenc)

viharkellemesgomolykánikulaesőzáporzivatarhétvégenyárnaposfelhősmelegedés