Június 24. Hétfő, Iván

Egyre melegebb lesz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, melyet délnyugat felől fátyolfelhők zavarnak. Nem lesz csapadék. 29 és 34 fok között alakul a hőmérséklet, szinte országos kánikula várható. A délkeleti szél megélénkül.

Szombaton északnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elszórtan, nagyobb eséllyel az ország északnyugati, északi felén fordul elő zápor, vagy zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 27 és 34 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap sok napsütés lesz, melyet délután gomolyok zavarhatnak. Inkább csak az Alföldön fordulhat elő zivatar az esti órákban. 30-35 fokos országos hőség lesz. A szél gyenge marad.

Hétfőn szinte zavartalan, forró napsütésre van kilátás. Nem lesz csapadék. Tovább fokozódik a hőség: délután 31 és 37(!) fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél néha élénkül meg.

Kedden és szerdán marad a rekkenő hőség, de már erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés és zápor, zivatar is kialakulhat. 33-34 fokos maximumok lesznek.

(észlelőnk fotója)