Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Beköszönt az igazi strandidő!

Előrejelzés
2022. június 18. 18:00
null

Vasárnap derült, meleg, igazi strandidőre számíthatunk. Nem lesz csapadék. A hőmérséklet pedig országszerte 30 fok körül alakul. Vigyázni kell az erős UV sugárzással, különösen 11 és 15 óra között. A délies szél megélénkül.

Hétfőn estig marad a sok napsütés, az igazi nyaraló idő. Estefelé északnyugatra besodródhat egy-egy zivatar. Országos kánikula lesz 30-35 fokos maximumokkal. A délnyugati szél néhol megerősödik.

Kedden hajnalban egy gyenge hidegfront vonul át hazánk felett, de útját inkább csak szélerősödés kíséri, kevés helyen lehet csapadék. Napközben már többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal. 24-30 fok közé csökken a hőmérséklet, még gyakran lesz erős az északnyugati szél.

Szerdán anapsütést követően egyre több gomolyfelhő képződik, és délutántól északnyugat felől már kitörhetnek zivatarok. 30 fok körüli hőség valószínű.

Csütörtökön délelőtt erősen gomolyfelhős időre van kilátás szórványosan záporokkal, zivatarokkal. Délután aztán ismét egyre több napsütés lesz. Csak pár fokkal lesz frissebb idő, marad az igazi nyár.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)

hőségkánikulamelegstrandidőzivatarnapsütésnyaralásnyárnapos