Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Estétől újabb zivatarok törnek ki!

null

Szerdán ahajnali zivatarok megszűnése után napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Estétől nyugat felől újabb zivatartömb érkezik, elsősorban a déli tájakon heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, néhol jégesővel. 25 és 32 fok közötti nyárias meleg lesz. A szél zivatarok környezetében viharossá fokozódik, egyébként is több helyen megerősödik.

Csütörtökön sok napsütés várható, esetleg estefelé nyugaton fordul elő kisebb zápor. Az északnyugati szél eleinte még élénk lesz, majd fokozatosan mérséklődik. 26 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé alakul ki zápor, eső. Az északnyugati szél ismét erőre kap. 24-29 fok valószínű délután.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A déli tájakon több helyen, máshol szórványosan várható eső, zápor. 15 és 24 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, és már csak elszórtan fordul elő zápor. 17 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

(fotó: Cyclonerik)