Április 28. Vasárnap, Valéria

Viharos széllel, esővel érkezik a hidegfront

Előrejelzés
2022. április 08. 18:00
null

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több hullámban várható eső, zápor, délen és keleten zivatar is. Délutántól ÉNy felől szakadozik a felhőzet. Az ÉNy-i szél egyre többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-17 fok között alakul a hőmérséklet délelőtt, ez lesz a maximum, majd délután gyors lehűlés várható. Erős hidegfronti hatás érvényesül. Rosszak lesznek a közlekedés feltételei: vizes útszakaszokra, viharos oldalszélre készülhetünk.

Vasárnap aviharos ÉNy-i szél hatására tovább csökken a felhőzet, kisüt a nap, de délutángomolyfelhők képződnek. Főleg a Tisza mentén alakulhat ki zápor, jégdara zápor. 9-14 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfőn anapsütés mellett erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan fordul elő zápor. Tovább mérséklődik a nyugatias szél. Reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, tehát több helyen lehet talajmenti fagy. Délután 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán napos, gyengén felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. 15 és 20 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délies szél megélénkül.

(fotó: Kortyis Dávid)

viharszelesborúsviharosesőzáporhidegfrontzivatarhétvégeesőskellemetlenlehűlésszél