Június 13. Csütörtök, Anett

Ragyogó tavaszi napsütés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán ragyogóan napos időre számíthatunk, inkább csak nyugaton jelenhet meg kevés fátyolfelhő. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél megélénkül. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet általában, de néhol már 20 fok fölé is emelkedhet.

Csütörtökön egyre több fátyolfelhő szűri a napsütést, de ezekből csapadék nem alakul ki. 17és 23 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. A délies szél néha megélénkül.

Nagypénteken északnyugat felől hidegfront éri el hazánk térségét, melynek hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporok is előfordulnak. Az északnyugati szél megerősödik. Egyelőre marad a 15-22 fokos maximum.

Szombaton délelőttig főleg keleten még előfordul záporeső, majd - a többfelé erős északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, kisüt a nap. 11-17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap agyakran erősen megnövekvő felhőkből elszórtan fordul elő zápor, jégdara zápor. Erős marad az ÉNy-i szél, mely tovább ront a hőérzeten. Reggel többfelé fagyhat! Délután is csak 7-12 fok lehet.

(fotó: Észlelőnk korábbi képe)