Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Havas eső, hó lehet hajnalban

Előrejelzés
2022. április 02. 18:00
null

Vasárnap délelőttig többfelé várható csapadék: a Dunántúlon és a hegyekben havazás, havas eső, máshol inkább eső várható. A délelőtt folyamán csökken a felhőzet, de a középső tájakon egészen délutánig várható eső. Az északnyugati szél erős, olykor viharos lesz. Mindössze 3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. A Bakonyban vasárnap reggelig 5-10 cm-es hó valószínű, ott téli útviszonyokra készülhetünk.

Hétfőn hajnalban a keleti területeken még előfordulhat hószállingózás, majd északnyugat felől mindenhol csökken a felhőzet, és legalább pár órára a nap is kisüt. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Kedden északon, északkeleten erősen, délen, délnyugaton gyengén felhős lesz az ég. Előbbi tájakon lehet elszórtan kisebb csapadék. Megerősödik a DNy-i, NY-i szél. 15 fok köré melegszik a levegő.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, többórás napsütéssel. 14 és 20 fok közötti kellemes tavaszi értékeket mérhetünk. A DNy-i szél élénk marad.

Csütörtökön napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól-estétől már több helyen fordulhat elő eső, záporeső. 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

(fotó: Cyclonerik)

szeleskellemesesőtavaszszélmelegedéshavas eső