Április 27. Szombat, Zita

Fagyos reggeleket hozhat a húsvét

Előrejelzés
2022. április 13. 18:00
null

Csütörtökön aszikrázó napsütést csak fátyolfelhők zavarják, eső biztosan nem lesz. Kellemes tavaszi időnk lesz: 18és 25 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél néha megélénkül.

Nagypénteken egy hidegfront hatására erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporesők is kialakulnak (nagyobb eséllyel DNy-on, illetve ÉK-en). Az északnyugati szél megerősödik. 16 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton agyakran erősen megnövekvő gomolyfelhőkből főleg a keleti tájakon alakul ki zápor, jégdara zápor. Az északi szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. 11 és 16 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Húsvét vasárnap anapsütés mellett gomolyfelhők képződnek, és a középső tájakon délután szórványosan valószínű zápor, hózápor. Erős marad az északi szél. Reggel 0, délután 10-11 fok körül várható a hőmérséklet.

Húsvét hétfőn változóan felhős időre van kilátás, zápor csak elszórtan fordul elő. Az északi szél még mindig gyakran lesz erős. Reggel ismét lehet gyenge fagy, délután is csak 11°C körül alakul a hőmérséklet.

(észlelőnk korábbi fotója)

szeleskellemeszáporhidegfrontnapsütéshideglehűlésnaposszél